top of page

Tuulisen kelin mestari


Tuulisella kelillä pelaaminen on helppoa. Sinun tulee vain tietää, miten tuulet eri suunnasta vaikuttavat kiekkojen lentoratoihin ja muokata heittolinjaa tai kiekkovalintaa sen mukaan. Se on todella yksinkertaista:


Myötätuulessa kiekko käyttäytyy niin kuin se olisi ylivakaampi ja vastatuulessa alivakaampi.


Sivutuulessa kiekko joko nousee tai laskee riippuen siitä, osuuko tuuli kiekon pohjaan vai kanteen. Kanteen osuessa tuuli lähtee aina pudottamaan kiekkoa. Pohjaan osuessa tuuli taas nostaa ja kuljettaa sitä tuulen suuntaisesti.


Ainakin teoriassa kovin yksinkertaista, mutta käytännössä sinun tulee osata selvittää, mistä suunnasta tarkalleen tuulee, kuinka lujaa ja miten paljon se vaikuttaa kiekon lentorataan. Et myöskään aina voi tietää tuuleeko väylällä vaikka tiillä olisi täysin tyyntä. Tai toisin päin. Tuulet saattavat myös pyöriä ja silloin niiden lukeminen on vaikeampaa. Joskus voi olla hyvä idea heittää niin kuin ei tuulisi ollenkaan.


Yleensä hyvä tapa reagoida tuuliin on, että vastatuuleen otetaan ylivakaampi kiekko tai laitetaan enemmän hyzer kulmaa. Myötätuuleen heitetään alivakaammalla kiekolla tai laitetaan hieman anhyzer kulmaa.


Vastatuuleen kannattaa myös pitää heitto mahdollisimman matalana, jotta tuuli ei pääse kiekon pohjaan ja näin ollen nostamaan sitä korkeammalle.


Jos on sivutuuli vasemmalta oikealle, niin oikeakätisen heittämänä tuuli lähtee pudottamaan Hyzeriä ja nostamaan Anhyzeriä. Silloin Hyzerissä kannattaa tähdätä hieman normaalia korkeammalle tai heittää hieman loivemmassa kulmassa ja ei niin kaukaa oikealta. Anhyzerissä kannattaa tällöin hakea linja kauempaa vasemmalta tai/ja heittää matalampaa, koska tuuli nostaa ja vie kiekkoa enemmän oikealle.


Jos taas on sivutuuli oikealta vasemmalle, silloin oikeakätisen heittämänä Hyzer nousee tuulen mukana hieman korkeammalle ja tuuli vie sitä voimakkaammin vasemmalle. Anhyzer sen sijaan putoaa nopeammin alas, eikä käänny niin voimakkaasti oikealle. Ratkaisuna on siis, että Hyzer heitetään matalampana tai kauempaa oikealta. Anhyzer puolestaan kannattaa heittää korkeammalle tai hieman loivempaa linjaa.


Tässä on vain karkeasti esitettynä se, miten tuulet vaikuttavat kiekkojen lentoon ja miten niihin kannattaa reagoida. Tarkemmin tuulten vaikutukset voit oppia vain itse harjoittelemalla tuulisella kelillä heittämistä ja kokeilemalla, kuinka tuulet vaikuttavat kiekkojen lentoon. Tee toistoja, ota opiksi ja reagoi ensi kerralla eri tavalla. Koita aina painaa mieleen edellisiä suorituksia, jotta seuraavalla kerralla olisit viisaampi.


Kannattaa siis odotella tuulisia kelejä, jotta pääset harjoittelemaan itsesi tuulisen kelin mestariksi. Mitä kovempi tuuli, sen parempi. :) Kaikkea ei voi oppia heti, mutta harjoittelun voit aloittaa jo tänään.

Comentarios


Featured Posts
Päivityksiä tulee pian
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Tunnisteita ei vielä ole.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page