top of page
Laji joka liikuttaa kaikkia suomalaisia

Frisbeegolf on melko uusi laji monien silmissä, mutta sitä on harrastettu jo yli viiden vuosikymmenen ajan. Laji on kehitetty 1960-luvulla Yhdysvalloissa, ja silloin pelivälineenä käytettiin kevyttä kopitteluun tarkoitettua frisbeetä ja maaleina olivat mm. puut ja lampputolpat. Myöhemmin kehitettiin metallinen maalikori ketjuineen Yhdysvaltalaisen Ed Headrickin toimesta ja vastaavanlaista koria käytetään edelleen virallisena maalikorina. Myös Frisbee on kokenut muodonmuutoksia matkanvarrella. Vuonna 1983 perustettiin Innova Champion Discs ja lajilegenda Dave Dunipace suunnitteli ensimmäiset matalaprofiiliset ja pienemmän halkaisijan kiekot, joilla heittoihin saatiin huomattavasti lisää pituutta.

 

Suomeen ja muualle Eurooppaan laji alkoi rantautumaan 70-luvulla. Frisbeegolf odotti suosionsa kasvua muutaman vuosikymmenen ajan kunnes 2000-luvun alussa harrastajien ja frisbeegolfratojen määrä alkoi lisääntyä jatkuvasti kasvavaa vauhtia. Tällä hetkellä frisbeegolfratoja on suomessa yli 500 ja Suomen Frisbeegolfliiton jäseniä yli 5000. Liittoon kuulumattomia harrastajia on kymmeniä tuhansia.

 

Lajin ovat ottaneet omakseen kaiken ikäiset suomalaiset vaikka aiempaa urheilutaustaa ei olisikaan ollut. Frisbeegolfin suosio perustuu pitkälti matalaan aloituskynnykseen ja tietenkin mielekkääseen tekemiseen yhdistettynä liikkumiseen luonnossa. Hienoa on myös se, että lajia pystyy harrastamaan niin monella eri tasolla. Joku saattaa lähteä työpäivän jälkeen kisailemaan kaveriporukalla, toinen käy pelaamassa liikunnan vuoksi ja monet käyvät myös kilpailuissa asti kokeilemassa taitojaan. Suomessa ollaankin edelläkävijöitä kilpailutoiminnassa muuhun Eurooppaan verrattuna.

bottom of page